Powered by Blogger.

Vellutier mirisi za dom

 


Vellutier je poljski brend koji ručno izrađuje svijeće i voskove. Osobno sam se prvenstveno zainteresirala za vosak. Imaju divne opise mirisa i luksuzna pakiranja. To me prvo privuklo, a onda sam prije Božića uzela vosak mirisa "Spiced Pumpkin Soufflé". Miris je bio vrlo intenzivan, zaista jako vjeran opisu i svi koji su dolazili u stan su to prvo primjećivali. Općenito obožavam mirise za dom jer stvaraju posebnu atmosferu 

Voskovi su napravljeni od smjese biljnih voskova. Sama tekstura voska je jako topiva i mekana. Vrlo slična plastelinu. Topi se među prstima.

Vosak dolazi zapakiran u drvenu kutijicu umotan u crni papir s naljepnicom. Već iz kutije miriše i čim ju otvorite postat će vam jasno koliko je intenzivan.

Cijena mu je 55 kn i mislim da se zaista isplati kupiti ove visokokvalitetne voskove. Jedva čekam isprobati svijeće istog brenda. 

Komadić voska stavim u svoju aroma lampu i ispod zapalim lučicu.

Moja aroma lampa je velika i stane dosta voska u nju. Miris traje dosta dugo i najčešće vosak ne ispari nego ga izvadim jer želim promijeniti miris.

                    


MIRISI VOSKOVA KOJE SAM TESTIRALA: 

PUMPKIN SPICE SOUFFLÉ

Najintenzivniji miris od svih koje sam probala od ovog brenda. Obožavam začinske mirise koji me podsjećaju na blagdane kroz cijelu godinu. Premda više nema ovog voska na stanju u trenutku pisanja ovog blog posta ima drugih mirisa za dom istog brenda i svijeća u tom mirisu.

Miris je mješavina vanilije, oraha, badema, bundeve, cimeta i đumbira. Začinski, gurmanski i sladak.

Ja bih dodala miris koji čini sretnim!

Intenzitet 5/5

VINTAGE LIBRARY

Malo manje intenzivan od Pumpkin spice soufflé, ali svejedno jako postojan. Također je gurmanski baš kako volim. Zaista je miris kao stare knjižnice, kože, drveta. U opisu stoji da je miris mješavina labdanuma, sandalovine, oppoponaxa, burbon vanilije i ruma. Jako umirujuć i bogat gurmanski miris.

Intenzitet 4.5/5

MIDNIGHT TOAST

Miris je mješavina Cantaloupe dinje, gin & tonica, cvijeta naranče, tikovine i drveta cedra. U mirisu se osjeća najviše voće i blago je slatkast s dozom svježine.

Intenzitet 4/5

JAPANESE GARDEN

Ovaj miris je najmanje intenzivan od svih. Odličan je za proljeće jer je svjež, blago slatkast i cvjetni. Koristim ga ujutro kad volim više svježiji miris, a manje intenzivan.

Miris je mješavina vanilije, bijelog jorgovana, frezije, pačulija i sandalovine

Intenzitet 3.5/5

ROOFTOP BAR

Ovaj miris sam kupila iz znatiželje, privukao me ružin prosecco. Miris je izuzetno intenzivan, jako sladak i najviše osjetim jagodu. Nije ono što bih prvo izabrala da kupujem opet, ali sam isprobala razne mirise. Ono što je sigurno ljubitelji jako slatkih mirisa u ovom će mirisu uživati. Ja ću ga sačuvati za ljeto i druženje s frendicama.

Miris je mješavina vanilije, ružinog prosecca, jagode, borovnice i ribizla.

Intenzitet 5/5

No comments

Recent posts