Powered by Blogger.

Jade face roller i Gua Sha stone recenzija

 

Face roller i Gua Sha stone
Jade roller i Gua Sha Stone


Jade roller sam otkrila prije par mjeseci i od tad mi je na wishlisti za kupiti. Sačinjen je od poludragog kamena žad. 


O žadu 

Žadu se pripisuju razna blagotvorna svojstva. Istočna medicina, ponajprije kineska žad izuzetno cijeni. Neke od osobina moći koje mu se pripisuju su čišćenje tijela, iscjeljivanje, ponovno povezivanje stanične strukture i zacjeljivanje. Proizvodi negativne ione i djeluje na stanični metabolizam (izmjena tvari u stanicama). Može biti napravljen i od kvarca, a od žada je najčešće zelene, zeleno sive boje i bijeli. 


Jade face roller
Jade face roller


Jade face roller 

Ovaj face roller ima različite benefite, neka od njih su: 

 • masira lice, smanjuje ukočenost lica i opušta mišiće vrata i lica 
 • pospješuje cirkulaciju i opskrbljenost kože kisikom 
 • vrši limfnu drenažu 
 • smanjuje natečenost lica i vrećice ispod očiju 
 • poboljšava tonus kože i ima anti-age djelovanje
Kako koristiti face roller? 

Prije korištenja potrebno je oprati lice. Najbolje ga je koristiti s uljnim serumom za lice ili s maskom za lice. Tada roller lagano klizi kroz kožu i nema zapinjanja. Osobno sam ga koristila hladnog, ostavila bih ga u hladnjaku neko vrijeme i tek onda radila masažu lica i vrata. 

Koristila sam ga s uljnim serumom i sa sheet maskom za lice kako bi mi aktivni sastojci prodrli dublje u kožu. Najviše mi se svidio sa sheet maskom jer sam imala osjećaj da u kombinaciji s aktivnim sastojcima iz maske i masažom ima najbolji učinak. 

Osobni dojam o face rolleru 

Ova spravica mi je skroz promijenila rutinu. Uvijek posežem za njoj, naročito zato što je hladna. Prijateljica me upozorila da ju je potrebno u hladnjaku staviti u kutijicu kako ne bi na sebe povukla mirise. Osjećam se ugodno dok masiram lice i nakon toga mi je lice manje otečeno. 


Koristila sam ga svaki dan i mogu reći da sam baš ugodno iznenađena kako ova spravica djeluje na moje lice. Smanjuje natečenost i znakove umora. Kao što sam već ranije napomenula bolje ga je koristiti dok je hladan. 


Gua Sha Stone 

Također kao i Jade face roller napravljen je od poludragog kamena žada i plosnatog glatkog oblika je kao zaobljena pločica (vidi fotografiju) 


Gua Sha stone
Gua Sha Stone 


Djelovanja i benefiti: 

 • zaglađuje kožu, ima anti-age efekt i smanjuje bore 
 • masira i potiče proizvodnju kolagena 
 • smanjuje natečenost lica i podočnjaka 
 • pospješuje cirkulaciju i vrši limfnu drenažu 
 • podiže i zateže kožu, te pospješuje tonus kože
 • daje koži zdrav izgled 
 • učvršćuje mišiće lica 
 • zaglađuje kožu vrata          

Kako koristiti Gua Sha stone? 

Gua Sha masaža lica potiče s Istoka, točnije azijske tehnike masiranja. Ne preporučuje se osobama s aknama i problemima s kožom kako se bakterije ne bi raznosile dalje na licu. 

Prije korištenja potrebno je umasirati nekoliko kapi ulja za lice kako bi pločica išla lakše po koži. Važno je znati da se pločica nikako ne koristi okomito, nego pod kutem od 45° stupnjeva. Zatim se po istom mjestu prolazi 3 do 5 puta od nosa prema uhu i tamo se zadržimo nekoliko trenutaka i s kamenom pločicom učinimo pokret gore dolje.


Za to je najbolje slijediti u početku Youtube tutorijale koji pokazuju kako se točno masira dok ne naučite točne pokrete kako ne biste imali neželjeni učinak razvlačenja kože. Pogledala sam nekoliko videa koji objašnjavaju i svaki je dosta sličan, međutim ovaj koji ću vam linkati je najsveobuhvatniji i najdetaljnije objašnjava postupak masaže - link za tutorijal 


Jade face roller i Gua Sha Stone
Jade face roller i Gua Sha Stone 


Osobni dojam o Gua Sha stone 

Oduševljena sam! Jako sam htjela face roller jer sam ga vidjela kod jako puno djevojaka da koriste us sheet maske, a oduševila sam se zapravo Gua Sha kamenom pločicom. Osjećaj nakon masiranja je opuštajuć i zaista dosta pospješuje cirkulaciju i pomaže pri smanjivanju napuhanosti lica. 


Benefiti kod Gua Sha kamene pločice su jači od onog kod face rollera. Koristila sam ga tri puta tjedno isto tako kao i face roller stavljala sam ga u hladnjak, a koristila sam ga isključivo uz uljni serum. Primijetila sam da mi se serum prije upije u kožu kad koristim u kombinaciji s masažom s Gua Sha kamenom pločicom, nego kad samo apliciram. 

Ako ste se premišljali u vezi Gua Sha kemena pločica, preporuka da ga kupite, nećete požaliti. Lice je puno manje napuhano, tonus je bolji, lice je optički podignutije nakon masaže cijelog lica. 


Cijena i gdje nabaviti?

Ja sam svoj face roller i Gua Sha stone nabavila u kompletu na Notino.hr na akciji koja je bila neko vrijeme na ovaj set. Cijena seta (Face roller + Gua Sha stone) je bila 207 kn na akciji. Ako kupujete odvojeno cijena Face Rollera je između 200 i 300 kn, jednako tako i Gua Sha kamen. No, često su na Notinu razne akcije pa ga možda uspijete uloviti i na akciji. Ako ne, svakako preporuka da uzmete barem jedno od ovog seta jer će potpuno promijeniti vašu rutinu. 


No comments

Recent posts