Pages

37. I MRŠAVICE IMAJU CELULIT

05/08/2017

Sa svojih 165 cm i 50 kg s tendencijom variranja od par kilograma gore i dolje, po indeksu tjelesne mase bih se svrstala u one "normalne" težine, a neki me svrstavaju i u mršavice. A kako i sam naslov kaže "i mršavice imaju celulit" tako ni mene nije zaobišao.

Kako mi se to dogodilo?
Nakon što sam prošlo ljeto počela trčati i jako pazila na prehranu kad je krenula zima sam naglo prestala. Tad mi se pojavio celulit više nego ikad. Imam ga po bedrima i po stražnjici, mislim da su to kritične točke svake žene. No, ni trbuh ne zaostaje i masne naslage iz doba "zimskog sna" ni tamo ne nedostaju. Riješila sam da krenem bilo kojim sredstvima dok ne uhvatim više vremena za bavljenje sportom.Što sam poduzela da to spriječim?
U toliko ubrzanom načinu života koji vodim ovo ljeto nisam stigla trčati svaki dan kao prošlo ljeto. Trčala sam svega  8 puta u 30 dana. Dva puta tjedno u prosjeku. A kako bih se osjećala bolje prije nego krenem "agresivnim metodama" sam počela koristiti Intheline kremu za oblikovanje o kojoj sam pročitala dosta prije korištenja i na preporuku prijateljice sam odlučila da i ja isprobam tu kremu. Istovremeno sam počela trčati, trudila sam se piti 3 litre vode dnevno i maksimalno izbaciti slatko. Tako sam pojela tek jedan sladoled ovo ljeto.


Kako sam se osjećala?
Pogled u ogledalo mi je ponekad bio težak jer sam shvatila da mi se tijelo mijenja uslijed "sjedilačkog" načina života, a nedostatak vremena me također gušio. Mi žene često ne prežemo ni pred radikalnijim metodama u ovoj borbi. Kad sam dobila kremu osjećala sam se radoznalo. Najprije sam pogledala sva uputstva kao da držim u ruci neku revoluciju. Za mene i jest bila mala revolucija, novitet koji nikad prije nisam koristila, krema kakvu nikad prije nisam kupila. Pomislila sam "Ajme Marija, počela si stariti...". Nije ni to toliko strašno, nego imala sam u vidu napisati post, javno, otkriti svoje male tajne o kojima kukam samo frendici. Znaš kad mi je "dokusurilo"? Kad sam se morala presvući pred ljudima i kad sam se malo posramila. Ne zato što se smatram bucmastom, nego zato što mi je ovo sve novo i nisam se na to naviknula, a ni ne želim se na to naviknuti ako ćeš iskreno. Svejedno mi je kako je to kod drugih, bitna sam si postala ja.

Što sam naučila putem do bolje figure?
Naučila sam da je *psovka* TEŠKO! Suočila sam se sa saznanjem da neće biti rezultata preko noći, a silno sam ih željela. Znala sam da se neću vratiti u dobru formu brzo, a trebalo mi je brzo. U mazanju sam doduše bila ustrajna, ustrajnija no ikad. Mackala sam tu kremu svaku večer prije spavanja, to je bilo moje vrijeme. Samo moje. Svaki puta sam držala tu crnu tubicu i razmišljala sam o puno težim temama nego što sam trebala.


Što je za mene značio ovaj period od mjesec dana?
Značio je prvi korak! Nisam se pokajala! Mjerila se nisam jer mi mjere uopće nisu toliko presudne, nego sam izgled i zategnutost.

Što sam o kremi za oblikovanje Intheline naučila prije korištenja?
- Pomaže u borbi protiv masnih naslaga i celulita
- Stručnjaci iz područja medicine, kirurgije, eksperimentalne medicine, nutricionisti i farmaceuti su ovaj proizvod razvijali 
- Sadrži 2,5% glicerinske kiseline koja učinkovito otapa potkožne masnoće
- Sadrži sladić  koji učinkovito smanjuje razinu potkožnih masnih stanica
- Sadrži ekstrakti citrusa koji djeluju kao antioksidans i pomažu pri poboljšanju mikrocirkulacije krvi. 


- Svaku večer sam kružnim pokretima nanosila kremu za oblikovanje Intheline po bedrima, trbuhu i stražnjici. Nastojala sam umasiravati sva kritična područja dok se krema skroz ne upije.


Rezultati nakon mjesec dana režima?
Mjesec dana 8 trčanja, 3 litre vode svaki dan, bez slatkiša, svaku večer mazanje kremom za oblikovanje Intheline.
Vidno mi se smanjio trbuh, to mi je prvo "otišlo", dok su mi bedra i stražnjica optički izgledali zategnutijima. Budući da je ovo kozmetički proizvod i nije drastična metoda, rezultati su sasvim zadovoljavajući.

Što želim u budućnosti?

Želim vratiti tijelo od prošlog ljeta i krema za oblikovanje Intheline me na neki način potaknula da se oko toga potrudim kako izvana tako i iznutra. Želim još drastičnije rezultate koje ću postići jedino konstantnim trudom, kretanjem i redovitim mazanjem.Post a Comment