Pages

Organizacija i kako ja to radim.

06/09/2014

Tipični sam neorganizirani blizanac u horoskopu i potrebna su mi sva moguća pomagala kako bi se organizirala. Često mi stvari odvuku pažnju, ali ju ne drže dugo.Neki dan mi je na adresu stigao Acro (Goal achiever) planer, kao poticaj za bolju organizaciju. Ono što ovaj planer čini različit od drugih je upravo sadržaj. Zašto goal achiever? Kada se otvori planer na prvih par stranica ima postavljene linije za upisivanje ciljeva i prazne stranice gdje se može zapisati što je potrebno da se cilj postigne. Dobro je pri tom znati da cilj mora biti specifičan, mjerljiv, dostižan, realističan i vremenski određen (kao da ponavljam gradivo s fakulteta o ciljevima,hahahah).

Cijeli planer je dosta interaktivan i s korisnikom kao da ima komunikaciju. Iskreno, nikada prije nisam vidjela planer ovakve vrste, svi dosad koje sam imala su mi bili neinspirativni i često odloženi i nikad korišteni. Jedino me ovaj planer potaknuo da u njega nešto i napišem. O tome pričam kad kažem stvari mi nisu držale pažnju, a to je da me sadržajno nisu potaknule na planiranje. S ovim planerom mislim da akademska godina može bezbrižno početi.Obzirom da stvari zaboravljam, odlažem ili ne stignem posvjestim si da se MORAM organizirati (što mi zadaje glavobolje) i kada akademska godina krene imam posebna pomagala za organizaciju. Često me prijatelji zbog toga zezaju. Za sve imam popis. Radim popis stvari koje moram napraviti na dnevnoj i tjednoj bazi. Popisujem redosljedom datume rokova. Obavezno pri tome koristim sticy notes, te male bookmarke.

Uvijek pišem kemijskom koja se može brisati obzirom da ne volim da mi je u rokovniku neuredno. Kada u rokovnik pišem sve predmete koje slušam na fakultetu odvajam ih šarenim sticky bookmarksima. Na početku rokovnika napravim shemu koja boja mi je za koji predmet. Zatim kad god otvorim rokovnik ne moram tražiti gdje mi je koji predmet nego ga imam označeno bookmarkom njegove boje. Dosta je nezgodno nositi rokovnike za svaki predmet. Zato sam ja našla ovo praktično rješenje za sebe.

Uz ovaj Acro planer ću se svakako lakše orjentirati prema datumima i ciljevima. A za rokovnik za fakultet sam se već snašla. Acro kao da me tjera da budem ambicioznija. Što je savršena stvar za svakoga tko ima nekad problem s ambicioznošću, kao ja. Njegova interaktivnost je ono što me odmah oduševilo. A bonus je i mali kalendar koji je umetnut unutra, a za žene prilično važno, stane i u najmanje torbice! Osim toga što je sadržajno super osmišljen i korice su mu prekrasno ilustrirane. Moj je ilustrirala Tena Letica, a na njihovoj stranici pogledajte koje sve ilustracije postoje!Zainteresirala vas je priča o interaktivnom Acro planeru? Jedan sam ostavila za vas. Na fan pageu (LINK) dijelim jedan ovakav rokovnik za vas. Acro Orange - Sweet Victory može biti vaš . Nagradna igra traje 7 dana, pobjednika biram putem random.org generatora. Ostavi komentar na facebooku, postani organiziraniji! :) Uključi se, sve informacije OVDJE!


Ne zaboravite da je giveaway iz prošlog posta također aktivan gdje dijelim Luce Lu kragnicu- LINK

(U postu Acro, Loccitane krema, Blame Lu fox broš, Pilot Frixion kemijske koje se mogu brisati, šalica - Kika, budilica Darth Varder- Lego, torba Zara Kids)

Ormar i ja na facebooku 

10 people left comments on: "Organizacija i kako ja to radim."

 1. otkud je darth vader :)

  ReplyDelete
 2. i meni je potrebna sva pomoć da se organiziram, nekoliko teka tvrdih korica je potrebno samo za najosnovnije popise stvari koje moram obaviti...nekako je lakše kad se zapiše, zar ne?

  ReplyDelete
 3. @Anonymous: Darth Vader je Lego :)
  @Ivana Sve moram zapisati inače iste sekunde zaboravim :(

  ReplyDelete
 4. Super planer, to mi uvijek treba jer ne mogu da popamtim sve obaveze. Torba na vrhu mi je super, gdje si je nabavila.

  ReplyDelete
 5. heheh dakle ima vas još...dosta....meni bi glava puknula od datuma i događaja, dogovora, termina i tako dalje da nemam planer. A ovaj je baš lijep, a s obzirom da ja imam svoj, pa čak da budem iskrena, svoja dva, ostavit ću šansu nekom drugom da ga osvoji ^^ :D

  ReplyDelete
 6. cute things :))

  xoxo
  Rafaela Avidago
  www.rafaelaavidago.com

  ReplyDelete
 7. Nice post!
  Today new post, Denim and lingerie dress!
  Kisses from Spain, Kela
  >International photobook GIVEAWAY<

  ReplyDelete